lauantai 16. elokuuta 2014

Valaistus

Valaistuksella voi tehdä kuulemma ihmeitä. On spotteja, halogeenejä, ledejä, upotettavaa, pinta-asennusta, roikkuvaa, yleisvaloa, tunnelmavaloa, suoraa, epäsuoraa ja ties mitä muuta? Hyvässä ja pahassa kodissamme on rajallisesti valaisinpaikkoja, eikä toisaalta tammikattoon haluta tai voida porata lisää. Kotiimme tulvii valoa kaikista ilmansuunnista, mutta ei vähiten pitkän talven vuoksi asia ole panostamisen arvoinen.




Olohuoneen keskeltä löytyy kaksi valaisinpaikkaa esim. kattokruunuille tai vastaaville tunnelmavaloille kuten myös ruokailuhuoneen keskeltä että eteisestä. Ikkunoiden yllä kulkee haasteellisempi paikka, jossa aiemmin olivat loisteputket ja verholaudat. Näitä ei tule enää takaisin vaan tilalle täytyy löytää jotain nykyaikaisempaa valaistusta, joka ei kuitenkaan sodi 60-luvun kanssa. Oman haasteensa tuo eri mittaiset tammilautojen päät, joita ei voi jättää esille. Tavoitteena on kuitenkin ettei rumia kattolistoja jouduttaisi ainakaan liikaa asentamaan.





Muutaman valaisintoimittajan kanssa on tällä hetkellä keskusteluja käynnissä. Esimerkiksi Iguzzinin mallistosta voisi löytyä sopivia ratkaisuja, joita oli käytetty muun muassa asuntomessujen Talo Luck:ssa.  Terveiset Jyväskylään, ruokapöydätön koti päihitti muut talot heittämällä :) Kannattaa tutustua projektiin osoitteessa taloluck.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti