perjantai 14. marraskuuta 2014

Ikkunoiden eheytys

Taloa uudistetaan ja modernisoidaan paljon, mutta tunnelman säilyttämiseksi haluamme vaalia alkuperäisiä yksityiskohtia. Yläkerran tammipuitteiset ikkunat ovat yksi tällainen kohde, jonka haluamme ehdottomasti säästää. 

Todennäköisesti vastaavien uusien ikkunoiden teettäminen olisi erittäin kallista, jos silloinkaan lopputulos vastaisi alkuperäistä. Toisaalta Pientä epätäydellisyyttä, käsityön jälkeä ja historiaa on mukava säilyttää. Pienistä toleransseista, erinomaisista lämpöarvoista ja äänieristyksestä sen sijaan joudumme tinkimään, mutta teemme sen mielellämme.


Yllä kuvassa keittiön ikkunan nuhraantunut kulma, joka on kaiken muun ohella paksun maalipölyn peitossa. Listat on poistettu hyvissä ajoin talteen. Alla mallikappaleen edistymistä.



Kunnostustason varmistamiseksi, ajankäytön ja kustannusten hahmottamiseksi mallikappaleeksi valittiin pieni wc:n ikkuna, jossa hauska pullonpohjalasi. Harkitsemme vielä myös kuinka atomeiksi ikkunat puretaan, vai tyydymmekö pintapuoliseen ehostukseen ja lakkaukseen. Ikkunat tiivistetään uudestaan, mutta lämpöarvoille ja melutasoille ei tosiaan hirveästi ole tehtävissä.
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti