perjantai 21. elokuuta 2015

Kesätauolla uudessa olohuoneessa

Vanhan talon saneerauksella ei yleensäkään taida olla alku- tai loppupistettä, vaan se on enemmänkin jatkuva prosessi. Jonkinlaiseen välietappiin on kuitenkin päästy, sillä yläkerta on asumiskelpoinen, toki muutamin korjauksin, joita tehdään syksyn mittaan kunhan alakerran sauna, yksi makuuhuone ja varastotilat viimeistellään rakenteiden ollessa valmiita pinnoitusta varten.

Emme ole kiirehtineet sisustuksen kanssa, vaan olemme rankalla kädellä myyneet huonekaluja ja pitäneet vain muutamia joko säilytettäväksi tai paikkaamaan tilannetta siirtymävaiheen yli.


Keittiön kolme kulkuväylää eteisestä, ruokailutilasta ja olohuoneesta toimivat saumatta. Kesällä valoja ei tarvitsisi käyttää laisinkaan.


Blancon Culina S hana yllättäen ei vain näytä hyvältä, mutta toimii näppärästi joustoputkineen. Välitilan valkoiset laatat, tammi ja marmorikuvioitu kvartsikivitaso yhdessä rauhoittavat tilaa. Ilta-aurinko heijastelee mukavaa valoa tilaan.


Eteistä koristaa alkuperäinen Paavo Tynellin valaisin seuranaan peilin eteen paneeliin uurrettu peitetty ledinauha, jota ei oikeastaan harjaantumaton silmä huomaa ellei sitä peilatessa tarvitse. Alkuperäisen välioven lasi ja muut alkuperäiset yksityiskohdat saatiin istumaan moderneihin valaisinratkaisuihin mielestämme onnistuneesti. Loisteputkien ja verhokoteloiden purkaminen sekä uuden pelkistetyn valaisindetailjin tekeminen tammilaudasta sekä valaisinkiskosta onnistui todella hyvin. Epätasaiset lautojen päät ja verhokoteloiden synnyttämät jäljet saatiin piiloon.






Alkuperäisten puisten materiaalien kanssa päästiin lähes ehjin nahoin maaliin. Kuvat voivat olla hieman hämyisiä lämpimässä ilta-auringossa, mutta lopputulos on hyvin raikas. Ruokailutila sijaitsee alimman kuvan ottajasta takana siten, että saarekkeen ympärillä voi työskennellä sekä keittiöstä että ruokailutilasta käsin.

Edit: Ipadin Blogger sovellus ikävästi pakkaa kuvia, palataan parempien resoluutioiden kanssa myöhemmin asiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti