maanantai 18. tammikuuta 2016

Aulatila hakee paikkaansa

Alakerran aula kaipaa vielä lisää mukavia istuimia ja hyviä istuimia ison Zanottan työpöydän ympärille. Haaveilen tekniikasta ilman johtoja, värikkäästä työtuolista, taiteesta ja yksinkertaisesta arkkitehti- tai työvalaisimesta. Eamesin tuoli on väliaikainen kumppani pöydälle, koska sen istumakulma ei ole tarkoitettu työskentelyyn. Vanha Kotka eli Saima parketti hiottiin ja käsiteltiin kahteen kertaan puolihimmeällä lakalla.
 
 
Kokeilimme tuoda lisää yleisvaloa rakentamalla alkuperäisen palkin jatkoksi valepalkin, jonka väliin jätettiin aukko lednauhalle. Lopputulos on moderni, mutta rauhallinen. Ajan ja lämpötilaelämisen myötä valepalkkitodennäköisesti paljastunee enemmän tai vähemmän. Toivottavasti vähemmän. Alakerran ikkunat uusittiin, koska ruskeat ikkunanpuitteet eivät sopineet uuteen vaaleaan väritykseen. 60-luvulla panostettiin paraatikerrokseen, ja pohjakerroksen ikkunoissa säästettiin. Säästölinjalla jatkettiin, sillä profinin ikkunat eivät nekään ole tammea kuten yläkerrassa, mutta nämä alakerran uudet ikkunat kuulotettiin haluttuun tammen sävyyn. Lopputulos on hyvä.
 
 
Ikkunan heijastukset syntyvät kahdesta suuresta Zeron pallovalaisimesta, jotka ovat uudistuotantoa. Valaisimet muistuttavat 60-luvun tunnelmasta.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti