lauantai 7. syyskuuta 2013

Kurkistus yksityiskohtiin

Blogin aloittaminen on ilmeisesti lähes yhtä hankalaa kuin remontointiprojektinkin. Jälkimmäisessä hyvällä suunnittelulla ja alkuvalmisteluilla päästään varmasti pitkälle, ensimmäisessä voisi toimia intuitiivisempi lähestymistapa.

Yksi projektimme haastavimmista ja samalla mielenkiintoisimmista tekijöistä ovat materiaalit ja yksityiskohdat. Tässä pieni kurkistus erilaisiin yksityiskohtiin, joita kodista tällä hetkellä löytyy. Säästääkö, ehostaako vai vaihtaako?

wc:n musta kiiltävä laatta, valaisin tuntematon

Kylpyhuoneista ja wc-tiloista löytyy useita värejä aina täysin mustasta kirkkaaseen turkoosiin. Osa alkuperäisistä valaisimista on tarkoitus säilyttää.

pukeutumistilan laatta

Osasta huoneista on käytetty maanläheisiä ruskeansävyisiä laattoja. En tiedä johtuuko kulumisesta vai mista, mutta uusista laatoista tuntuu olevan vaikea löytää yhtä ilmeikkäitä.

puolipyöreä panelointi lattiasta kattoon

Puuta ja panelointia on käytetty sekä seinissä että lattiassa ja katossa. Tässä pukeutumishuoneen tunnelmaa. Joku kavahtaa toinen saattaa rakastaa?

portaikon tekstuurinen kangastapetti

Erilaisia kangastapetteja ja sisustuslevyjä on käytetty pehmentämään ilmettä. Ilmeisesti materiaalien funktiona on ollut myös toimia suurissa huoneissa estää kaikumista ja toimia näin akustiikkaa parantavina elementteinä?

Hexagon

 Suuremmissa kylpyhuoneissa on käytetty hexagon-laattoja. Tuntumasta päätellen ovat erittäin kestävää laatua, mutta täydellisen putkiremontin takia näistä yksilöistä joudutaan muun muassa mitä todennäköisimmin luopumaan.

Saima-parketti eli ennen Kotka

Parketeissa on käytetty tammea sekä kuvassa näkyvää "Kotka" -koivuparkettia, joka nykyään tunnetaan Saima-tuotemerkkinä. Lattiavalinnoissa tulemme olemaan todennäköisesti kohtuullisen konservatiivisia ja mahdollisuuksien mukaan suosiomaan alkuperäistä tai vastaavaa.



3 kommenttia:

  1. Hei! Törmäsin blogiisi, kun googlettelin Saima-parkettia. Olemme itse juuri alkamassa remontoida 60-luvun rivitalokohdetta ja olemme harkinneet parketiksi Saimaa tai tammea. Olisi mahtavaa nähdä lisää kuvia tuosta alkuperäisestä Saimasta/ Kotkasta, koska sen ulkonäön muuttuminen ajan myötä kiinnostaa. Ja mielenkiinnolla jään odottamaan myös muita kuvia ja kokemuksia kohteesta! :)

    VastaaPoista
  2. Hei, ja pahoittelut hitaasta vastailusta. Alakerrassa Kotka on joutunut koville. Yläkerran työhuoneessa kuluminen on pienempää. Jotenkin hämärästä muistelen että lattiaa olisi ehkä hiottu ja voi olla että tämä hiominen tai sen jälkeinen käsittely on tehty huonosti tai väärin. Joka tapauksessa pinta tuntuu kaupan Saimaan verrattuna hieman epätasaisemmalta? Voi myös johtua 40 vuoden lämmönvaihteluista, kuivumisesta jne. Emme ole vielä asiantuntijan kommenttia kysyneet onko tuolle jotain tehtävissä. Laitan blogiin kuvan pahimmasta kohdasta, Kotkaa on käytetty alakerran hallissa ja kahdessa makuuhuoneessa. Verrattain olohuoneen paksuista erillissauvoista ruotomalliin tehty tammiparketti on kyllä säilynyt paremmin. Siitä yritämme ainakin pitää kiinni.

    VastaaPoista