lauantai 12. huhtikuuta 2014

Keittiö, kodin keskipiste

Remontin yhteydessä yksi suurimmista muutoksista tapahtuu keittiössä. Sijainniltaan keittiö on hyvällä paikkaa keskellä olohuonetta, mutta poiketen kaikista muista huoneista se on ajan myötä jäänyt aivan liian pieneksi. Talon alkuperäiset omistajat eivät olleet erityisiä ruoanlaiton harrastajia ja usein talonväen sijaan joku muu on häärinyt keittiössä. Alakerran suuresta kylmiöstä johtuen myös kylmäkalusteet ovat mitoitettu alakanttiin. Astianpesukone ei sekään ole kuulunut varusteisiin.

Samalla kun laitteita ja kaappeja tuodaan lisää, näemme tärkeäksi keittiön toiminnallisuuden parantamisen. Keittiö avataan osaksi olohuonetta ja ruokahuonetta. Tämä mahdollistaa olohuoneen paremman käytön, eikä keskusteluyhteys katkea vaikka isäntäväki itse valmistelisikin vieraille ateriaa keittiössä. Toisaalta tämä asettaa keittiön laadulle ja ulkonäölle tarkkoja vaatimuksia, koska se tulee niin kiinteäksi osaksi koko yläkerran ilmettä.




Nykyisen kettiön tammi-ilme säilyy. Seinät puretaan. Lattilaataksi tulee Marrakech Design Dandelion stone gray ja välitilan laataksi Pukkilan Harmony 15x15 kiiltävä valkoinen. Keittiön kohdalta tehdään kattoon alaslasku, jolloin keittiöstä tulee yläkerran keskipiste ja oma sopivasti erotettu katseenvangitsija.

Yleisilmeestä tulee ajattoman tyylikäs. Keittiökalusteet toimittaa tanskalainen HTH-keittiöt, jonka räätälöitävyys ja vetimetön täysviiluinen ratkaisu täyttää kriteerit joita olemme asettaneet keittiölle. Pöytätasoksi valitsimme vaalean kvartsitason Silestone lagoon, joka on marmorikuvioitu.

Vielä pitäisi löytää sopiva pisteetön, mieluiten rakenteeltaan täysin näkymätön led-valaistus, joka ei tule kaappien alapinnasta esiin. Yksi mahdollisuus olisi tehdä upotus kaapin runkoon. Värilämpötila saisi myös olla sopivan neutraali ei liian kylmä tai toisaalta keltainen. Ehdotuksia?

Keittiöstä lyötyy myös uniikkeja käsinmaalattuja yksityiskohtia, joista tässä vaiheessa joudutaan valitettavasti luopumaan.




Nykyinen keittiö on muuten kokonaisuudessaan myynnissä.


1 kommentti:

  1. Keittiön toiminnallisuuden parantaminen onkin tärkeää ottaa huomioon. Meilläkin on nyt remontti menossa, tosin meidän ravintolan keittiössä. Ainakin keittiölaitteiden huolto on tulossa kaikkiin koneisiin, mutta samalla myös mietitään, kuinka yleisesti ottaen siitä saisi toimivamman, esimerkiksi vaihtamalla järjestystä. https://www.r-plus.fi/huoltopalvelu

    VastaaPoista