perjantai 8. toukokuuta 2015

Valoa yläkerrassa

Aika kuluu ja projektissa tapahtuu. Pienestä projektiväsymyksestä ja pelimerkkien vähyydestä huolimatta päätimme, että Osmo colorilla (väritön, puolihimmeä öljyvaha) käsitelty lattia ei ole oikean värinen. Viikon viivästyminen ja parin tuhannen kirpaisu kuitenkin kannatti, sillä uudella Kiillon Nature Mat ihmeaineella käsitelty tammiparketti näyttää nyt todellakin luonnolliselta tammiparketilta eikä wengen ja pyökin sekoitukselta.

Kännykkäkuvat vääristävät värejä, mutta käsiteltyä lattiaa voi verrata sisäkattoon, joka on käsittelemätöntä tammea vuodelta 1968. Molemmat ovat meille pienoisia aarteita, ja vaikuttivat siihen että yleensä lähdimme säilyttämään taloa.

Ruokailutila


Vinkki: Kokeilkaa käsittelyaineita aina varsinaiseen materiaaliin. Kuvat ja näytepalikat ovat turhia, koska lattiamateriaaleissa olivat ne sitten uusi tai vanhoja, tuntuu tapahtuvan jänniä asioita kun niihin yhdistelee erilaisia aineita. Hyvä näin, eikä lopulta mitään peruuttamatonta päässyt tapahtumaan.

Yläkerrasta puuttuvat enää konkreettisesti muutama listanpätkä, peili ja suihkulasit. Näitä siis odotellessa. Kalusteisiin joudutaan tekemään monenlaista pientä säätöä eikä Siemenskään vielä pääse helpolla. Kyllä, myös induktioliesi voi olla käyrä! Tarkkasilmäiset voivat bongata muitakin pieniä pikantteja virheitä ja puutteita, mutta nämä todennäköisesti saadaan reilaan piakkoin.

Iguzzinin upotetut valaisimet ja spotit saatiin istumaan mukavasti. 60-luvun massiiviset verhokapat on nyt korvattu valokiskoilla, jotka kulkevat kahdet poikittaisen tammilaudan välissä. Detailista tuli yllätävänkin hyvin tyyliin istuva, eikä se tunnu ollenkaan päälleliimatulta.

Olohuone avautuu ruokailutilasta

Yläkertaa reunustaa valospottien rivistö

Tammilaudoilla peitetettiin vanhoista verhokapoista jääneet jäljet


Edit: Kuvissa alkuperäistä taloa edustavat portaat, porraslaudat, katto, parketti, ikkunat ja ikkunanpuitteet. Muut materiaalit ovat enemmän tai vähemmän uutta. Suurin mullistus oli näissä kuvissa oli ehdottomasti keittiö, joka muuttui pienestä erillisestä keittiöhuoneesta joka suuntaan avautuvaksi avokeittiöksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti